Etter nyheten brast om at torget er for tungt, har det vært stor oppstandelse i lokalpressens spalter. Også Verdensposten er nedrent av bekymringsmeldinger fra de forretningsdrivende. Men nå kan vi avsløre at det hele dreier seg om et kløktig markedsføringstriks.

Forbuden frukt

– Ja, det er en klassisk “forbuden frukt-manøver”, forteller en kilde som har innblikk i den hemmelige planen for å få fart i sentrumsaktiviteten.

Ifølge planen er det for lengst brakt på det rene at det å lokke kundene til sentrum med gode tilbud og attraktive forretninger ikke er tilstrekkelig. I stedet prøver man seg nå på såkalt omvendt psykologi. Tanken er at når folk nå får høre at de ikke får lov til å komme til torget, så er det ikke noe de heller vil.

– Alle som har barn vet hvor godt dette funker, forteller kilden.

Ikke første gang

Dett er imidlertid ikke første gang man forsøker seg på et avvisende torg for å tiltrekke seg mennesker i Larvik. Før siste ombygging, var det stilt opp det som aller mest minnet om gravstøtter rundt byens samlingspunkt.

Det var imidlertid en feilberegning, heter det.

Gravstøttesamlingen fungerte ikke som omvendt psykologi.

Gravstøttesamlingen fungerte ikke som omvendt psykologi.

Også for våghalser

Men det er ikke bare de som lar seg påvirke av omvendt psykologi (Eller psykiatri for den sakens skyld. Red.anm.) som man nå håper vil søke seg til sentrum. Dette skal også bli et selvfølgelig samlingspunkt for våghalsene. Nå håper man at nyheten om hvor farlig det er å bevege seg over torget skal spre seg som ild i tørt gress.

– Danskebåten har historisk sett tiltrukket seg rusmiddelmisbrukere fra nær og fjern, nå håper vi at også “adrenalinjunkiene” skal få øynene opp for oss, heter det i et internt notat i Larvik by.

Aldri noen fare

At torget skal ha vært for tungt uten at noen har oppdaget det i 25 år er selvsagt ikke tilfelle, forteller vår kilde.

– Haha, nei, vi er kanskje ikke de skarpeste knivene i kommunen, men så uslepne folk har selv ikke vi, at vi ikke hadde lagt merke til noe sånt i løpet av et kvart århundre.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

*