Verdensposten hjelper deg med å finne frem til den billigste handlevognen! Vi tok testen hos de store kjedene og fant store prisforskjeller! Rimi kom best ut med 735 kroner, mens Kiwi var helt oppe i 1000,-. REMA nektet rett og slett å selge oss en handlevogn.

– Veldig gledelig, er den knappe kommentaren vi får fra Rimi når vi forteller at kjeden kommer best ut i pris på handlevogner i distriktet.

For kr. 735 kan du skaffe deg en splitter ny handlevogn fra matvarekjeden, fullt utstyr med reklame på håndtaket og barnesete. Rimi opplyser at vognene leveres uten myntlås.

Grønt er dyrt
I andre enden av prisbarometeret finner vi Kiwi med en pris på hele kr. 1000 per vogn.  Handlevognansvarlig i Kiwi sier i en kommentar at det ikke er overraskende at de er dyrest i klassen:

– Vi har tross alt tatt oss bryet med å male vognene grønne. Dette er jo også det fremste argumentet vi har for at folk skal handle hos oss

Det opplyses også at det alltid er dobbel Trumf når man kjøper en hel handlevogn. Det får du også hvis du kjøper handlevogn av Meny som også tilhører Norgesgruppen. Menys handlevogner er overraskende nok lavere priset enn Kiwis, men her er det etter hva vi forstår grønnfargen som utgjør forskjellen.

Selger ikke
– Vi selger billig mat, det får holde! Vognene mine får du aldri, svarer Ole Robert Reitan når VP spør om hvorfor det ikke er mulig å kjøpe handlevogn på noen av butikkene i larviksområdet.

Reitan mener salg av handlevogner er det skjære nonsens, og beskylder dessuten Rimi for å ha satt ned prisen på handlevogner for å ta seg godt ut på VPs prisbarometer.

– Tidligere har Rimi tatt blodpris for vognene sine, sier en opprørt Reitan, som altså nekter å selge selv.

Her er prisene:

  • Rimi 735,-
  • Coop Prix 799,-
  • Spar 789,-*
  • Coop extra 897,-
  • Meny 998,-
  • Kiwi 1000,-
  • Rema nektet å selge

*Spar hadde mulighet for en gunstig leieavtale:
150 kr måneden i fem år, deretter 300,- i 10 år

Verdensposten vil senere publisere en stor prisundersøkelse på handlekurver

Foto Rick Harris (CC BY-SA)

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

*