Illustrasjonsulv (Foto: ArranET)
Illustrasjonsulv (Foto: ArranET)

Illustrasjonsulv (Foto: ArranET)

Det er med stolthet i hjertet at VP noterer seg fullt hus i Lardal mandag kveld i forbindelse med ulvejaktmøtet.

– At vi har klart å hausse opp befolkningen til et slikt oppmøte er rørende, sier vår redaktør til oss selv i en kommentar.

Gjennom en serie artikler om ulven, hvor vi utelukkende har snakket med folket i gata, som jo ikke har annet forhold til ulv en det de har lest om i Rødhette, har vi klart å få til en gryende frykt for det grusomme rovdyret, som hverken vil kvie seg for å ete hverken sauer eller eldre mennesker på vei ut til postkassen.

Pressen har et samfunnsansvar når det gjelder rovdyr for å ha et unaturlig og ubalansert stort fokus på dyrenes bevegelser i terrenget. Så langt har vi og andre aviser i området kun tatt for oss ulven, men det er klart at med den suksessen vi har hatt på området, så vil det snart være naturlig å bevege seg over på gaupe, jerv og bjørn.

Redaktøren understreker at publikum ikke må være redd for å rapportere inn at de muligens tror de har sett andre rovdyr enn ulv:

– Vi forventer ikke stort mens snøen ennå ligger, men vi har håp om godt stoff når de første sauene blir sluppet på beite til våren.

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

*