Det jobbes nå med å plassere ut grus på fortauet igjen. (Ill. foto: thebeanblog)
Det jobbes nå med å plassere ut grus på fortauet igjen. (Ill. foto: thebeanblog)

Kommunen vurderer å plassere ut grus på fortauet igjen. (Ill. foto: thebeanblog)

Naboer av æresborger Ingvar Ambjørnsens barndomshjem raser etter velment hjelp fra fremmede. Det kan faktisk virke som om noen har feiet fortauet utenfor huset i Prinsegata fritt for sand og grus!

– Dette er det verste tilfellet av kulturminneskjending jeg har vært vitne til, sier en nabo i harnisk.

– Det var en kjent sak at Ambjørnsen aldri feiet fortauet utenfor huset. Han var usigelig bedagelig, allerede som barn. Dette er tradisjon vi har holdt i hevd i nabolaget. Her feier vi ikke, hverken for vår egen eller andres dører! Det handler om å holde på den autentiske stilen Ambjørnsen hadde som beboer.

VP har kontaktet riksantikvaren i sakens anledning, og de uttaler i en kort redegjørelse at de “gir faen” (beklager uttrykket, red.anm), noe som i følge dem også skal være helt i forfatterens ånd.

Hos kommunen er de litt i villrede om hvordan saken skal håndteres, men de vurderer å sende ut teknisk etat for å strø i løpet av dagen.

Verdenspostens redaktør ser også alvorlig på saken.

– Hva Larvik har fostret av kjente og betydningsfulle folk kan telles på en hånd. At byens egne innbyggere ikke har større respekt for knallviktige kulturminner knyttet til disse menneskene er forstemmende! Viktige personer og alt i deres eie må få være i fred, tordner han.

Redaktøren legger også til at han gjerne vil ha inn tips om noen vet hvem som har bedrevet hærverk på hans egen postkasse.

VP vil senere komme tilbake med en sak om en uvøren oppmaling av et stakittgjerde i nærheten av huset til krimforfatter Jørn Lier Horst.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

*