bybloggenInternettforskere over hele verden forbauses og imponeres over lokal satsing. Nå kan nyheter i papirform være reddet etter at en avis i Larvik har tatt uventet kontroll.

Uttrykket blogg kan nå være i endring etter at lokalavisen for en tid tilbake begynte å publisere blogg-artikler på papir før de kom på nettet. Dette er spesielt oppsiktsvekkende med tanke på at ordet blogg er satt sammen av ordene webb og logg, og således er et ektefødt internettuttrykk.

Twitter-grunnlegger Evan Williams, som også startet det vellykkede selskapet Blogger, var den første til å bruke blogg(e) som både verb og substantiv. Han sier til VP at han er imponert over den djerve lokalavisen:

– Dette minner jo på mange måter om å publisere twittermeldinger på papir, som flere aviser driver med, men at man går helt motsatt vei er jo interessant, sier Williams.

Ifølge kilder i avisen er Bybloggen bare begynnelsen. Blant tingene som er under planlegging er blant annet en avistrykket variant av Snapchat hvor leseren må krølle sammen bildet etter et gitt antall sekunder. Det vurderes også å innføre tagge-muligheter på bildene i avisen: da blir det satt inn tomme hvite felter under ansiktsbildene hvor leserne selv kan skrive inn navnet på den som er avbildet.

– Dette vil jo spare oss journalister en masse arbeid også, heter det fra informert hold.

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

*