VP er som alle andre medier selvsagt svært opptatt av åpenhet, ikke minst når det gjelder andre. Men for å kunne forvente åpenhet, må man nesten vise litt selv. Det gjør vi nå ved å presentere et utdrag fra vårt introduksjonskurs for nye ansatte:

VP logo blåKort og greit

La oss si at du i dag skal ut for å intervjue, tja, en rådmann, som skal besette flere stillinger i kommunen. Det første du da gjør er å sette deg ned og tenke på mulig morsom billedbruk i sakens anledning.

La oss ty til kortstokken. Her har vi kjente formuleringer som “legge kabal”, “siste stikk”, “kort på hånden”, “legge over” osv, osv, osv.

Nå er du væpnet med en god del artige ordspill i hodet, og det er på tide å komme seg ut i felt. Pakk med en kortstokk!

Når du så er kommet fram gjelder det å overbevise intervjuobjektet om at han eller hun har noe igjen for å stille opp på mer eller mindre naturlige bilder med ulike kort i hånden, slik at du kan meske deg med lekre ordspill i ingress og i billedtekst! Kjør så på!

Og vips! En relativt kjedelig sak hør fått den piffen den trenger for å fengsle våre lesere!

Vel bekomme!

I neste del  tar vi for oss tips til julereportasjer om taxisjåfører som må jobbe på julaften. “Holder hjula i gang” er stikkord.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

*