ØP var en av mange lokalaviser som denne uken fremviste forbilledlig bruk av kvinnekropp.
ØP var en av mange lokalaviser som denne uken fremviste forbilledlig bruk av kvinnekropp.

ØP var en av mange lokalaviser som denne uken fremviste forbilledlig bruk av kvinnekropp.

Journalister må bli flinkere til å koble fotografier av pupper og lettkledde/nakne kropper opp mot aktuelle nyhetssaker. Journalistutdanningen er nødt til å legge mer vekt på å finne sexy illustrasjonsbilder, sier ekspert.

Det er kravet om flere klikk som gjør at journalistutdanningen blir nødt til å ta grep. Fremtidens journalister trenger bedre kunnskap om hvordan kropper kan brukes i journalistikken. Det er fortrinnsvis kvinnekroppen som skal brukes, sier flere eksperter.

“Vi ser at de mest populære nettavisene er flinke til dette,» sier nettaviskjenner Berthold Adamstuen, til VP.  Han mener dette er den eneste veien å gå for avisene.

Og at det funker er hevet over enhver tvil, selv lokalavisene har tatt seg i nakken og økt frekvensen av kvinnekropp. Adamstuen legger også vekt på at det ikke er nødvendig at saken skal ha en logisk sammenheng med et pirrende bilde: “Det skal ikke stikkes under stol at flere lokalaviser har grunn til å være stolte over å ha koblet vintertid med kvinne i bikini denne uken.”

I tillegg til at det bør fokuseres mer på bildebruken, er det viktig at studentene også lærer hvilke nyhetssaker som skal brukes og hvordan overskriftene kan gis en dobbelbetydning som leder tankene mot forplantning.

“Dette er en veldig god og riktig utvikling,” sier VPs redaktør i en kommentar. VP har allerede planlagt kurs for alle journalistene for å møte konkurransen. “Tittelen på denne artikkelen er en god pekepinn på hva våre lesere har i vente,” sier redaktøren lurt.

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

*