Fredag denne uken blir det klart hvem som får Nobels fredspris for 2009. Blant oddsfavorittene er en colombiansk senator, en afghansk kvinnelig lege og en rørlegger fra Mysen.

Det har vært en spesiell dag for den 43 år gamle rørleggeren, Arild Brødbulk, etter at det ble kjent at flere eksperter har han som en soleklar favoritt til å få fredsprisen i år. Telefonen har ikke stått stille, og Brødbulk har fått bryne seg på verdenspressen.

Utmattende

“Nei, dette hadde jeg virkelig ikke ventet meg,” sier Arild når han tar imot Verdensposten. “Jeg har måttet utsette flere jobber i dag på grunn av alt maset. Andersen i Bakkeliveien må nok vente litt på å få installert den oppvaskmaskinen, dessverre.”

Og det er ikke bare familien Andersen som har måttet vente denne dagen. Etter at favorittstempelet ble kjent har det gått stokk over stein i den vesle eneboligen.

“Jeg har måttet ta stilling til massevis av ting jeg ikke har hørt om en gang,” forteller Arild. “Klasebomber for eksempel, hva er det? Hadde det enda vært rørbomber, det kan jeg.” Brødbulk ler så bildene på veggene rister.

Uklar grunn

Hva som er grunnen til at rørleggeren plutselig har blitt favoritt til å få prisen kan han ikke si noe om: “Nei, altså… jeg er jo imot krig og sånn, men at jeg skal ha gjort så mye for fred… det vet jeg ikke.”

Og Arild Brødbulk er ikke alene om å stusse. Nå spekuleres det i om det kan være en pensjonert NRK-journalist med tradisjonelt gode antenner for hvem som blir prisvinner som har spilt pressen et puss.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

*