En 35-åring fra Tjodalyng biter negler i kveld i påvente av resultatet fra journalist-meklingen. Blir det brudd kan Morten Joflaks vente seg en flere uker lang utsettelse i oppussingen.

Joflaks tar i mot Verdensposten i sin nå delvis nyoppussede toromsleilighet i Tjodalyng. Noen av veggene ser ut til å være ferdig malt, men vel så mange trenger nok både ett og to strøk til.

“Ja, sånn er ståa nå,” sier Joflaks og viser oss aviskurven. Den er nesten tom. En sørgelig påminnelse om den uheldige situasjonen han har havnet i.

I likhet med mange andre bruker nemlig den nevenyttige bartenderen fritiden til å pusse opp hjemme. Nå er det sparkling og maling som gjenstår, stort sett.

“Og da bruker jeg Aftenposten, så klart. Etter at ØP la om til tabloid er jo den helt ubrukelig.”

Joflaks kaster et hatsk blikk mot lokalavisa, som ligger ubrukt i kurven. Det nytter ikke å bruke den på gulvet når man skal forhindre malingssøl, forklarer han. Da er det bare fullformataviser som duger. Derfor er det nå med stor spenning Joflaks følger meklingen til journalistene.

“Kommer ikke Aftenposten i morgen, kan jeg like gjerne legge oppussingen på hylla.”

Det kommer en tåre i øyekroken til 35-åringen. Spenningen begynner å tære på. Han må sette seg nedpå litt og tar en god slurk av kaffekoppen.

“Det eneste som mangler nå er at det blir brudd i meklingen mellom Hotell- og restaurantarbeiderforbundet og RBL.”

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

*