Kranglevorne fyllefanter kjørte fusjonsplanene i grøfta. Postkassekrangel og spritsmugling satte en effektiv stopper for et nytt gigantisk telekonsern. Tormod Hermansen gråter en skvett.

Så er det altså endelig klart. Det blir ikke noe av den planlagte fusjonen mellom Telenor og Telia. Men hva er egentlig årsaken? Er det virkelig uenighet om den mye omtalte «aksjonæravtalen» eller er det noe annet som stikker under.

Jåsåmenn, kan VP avsløre:

Dramaet startet rundt klokka 12 i går: da landet nemlig Sveriges næringminister Bjørn Rosengren på den militære delen av Gardermoen. Det vil si, dramaet startet vel to timer i forkant, før Rosengren satte seg ombord regjeringsflyet stakk han nemlig innom tax-free butikken for å ta med seg litt «proviant». Dette skal etter hva Verdensposten erfarer ha vært en av tingene som Rosengren og Fjærvoll diskuterte på telefon dagen i forveien. Rosengren fikk handleliste fra Fjærvoll.

Men altså, rundt klokka 12 landet den svenske statsråden på den militære delen av flyplassen, og nettopp at det var den militære delen er viktig her. Grunnen til at flyet landet der, var nettopp for å unngå tollernes vaktsomme blikk. Turen gikk deretter videre til et møtelokale på den sivile delen av flyplassen.

Forhandlingen starter.
Det første som skjer når Fjærvoll og Rosengren møtes, er at drikkevarene kommer på bordet.

– Vi kastar korkana, dom behöver vi inte mer, skal Rosengren ha uttalt til Fjærvolls store glede. Ifølge sikre kilder skal møtet ha utartet til det rene fyllekalaset, og uenighet om postgangen skal ha ødelagt hele møtet.

I forkant av møtet skal nemlig samferdselminister Dag Jostein Fjærvoll ha fått klarsignal fra den norske regjeringen til å godta at både mobildelen av det nye selskapet skulle ligge i Stockholm, samt at Tormod Hermansen skulle støtes ut i det ytterste mørke. Men før Fjørvoll hadde kommet så langt at han hadde klart å formidle dette hadde han viklet seg inn i en krangel om hvordan korrespondansen skullle foregå dem imellom. Rosengren mente at det burde holde at han adresserte brevene til Den norske regjeringen v/Fjærvoll, men den norske statsråden sto steilt på at alle brev skulle leveres direkte til hans personlige postkasse som henger på statsråd-døra hans.

Etter hvert som begge statsrådene ble mer og mer beruset skal nettop denne stridens eplekjerne ført til at de to forlot hverandre som bitre uvenner.

Etter alt å dømme har Fjærvoll vært for beskjemmet til å fortelle hvordan det hele gikk til, til sin sjef – statsminister Bondevik. Men Kjell Magne Bondevik kjente raskt på pusten til sin kollega at her var det ulver i mosen. I følge sikre kilder i regjeringen skal Bondevik ha besluttet at det var uheldig for den norske stat å samarbeide med den svenske «når det er så himmelropende forskjell i drikkevanene» som han skal ha uttrykt det.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

*