Uflidd, uhøflig og ung NRK-journalist trakasserte Telianor-sjef og hobbytorpedo Tormod Hermansen på det groveste. Nå kan det bli slutt på maset fra ung-journalistene.

Det var under en viktig telefonsamtale at Hermansen ble forstyrret av den uhøflige NRK-journalisten i dag. Konsernsjefen hadde sin fulle hyre med å sjekke om noen av teletorg-tjenestene bedrev ulovlig sex-prat, da han plutselig og uten grunn ble overfalt av ungvalpen Peter Svaar.

Svaar skal ha oppført seg svært truende, og Hermansen som i lengre tid har vært i nærkontakt med de narkotiske miljøene i Sverige forsto raskt stundens alvor. På gatene i vårt naboland er det nå blitt svært så populært med den nye «mic-knife» – en springkniv som er kamuflert som en mikrofon fra Sveriges Radio (SR)

Takket være årelang jiu-jitsu-trening klarte Hermansen å overmanne den uflidde baby-reporteren med et par velrettede slag mot strupehodet.

– Hadde det ikke vært for at han var så ung så skulle han fått enda mer bank, sier Hermansen til Verdensposten – Jeg liker nemlig ikke å slå barn så mye.

Nå går det mot å heve aldersgrensen for journalister som skal intervjue toppsjefer i store norsk-svenske-teleselskaper til 34 år. Ifølge et internt notat i Norsk Journalistlag skal det også være snakk om å innføre strenge regler for hva slags klær man kan ha på seg i slike tilfeller.

Også internt i NRK legges det nå ny retningslinjer for reporterstaben. Olav Gran-Olsson i Dagsrevyen holdes frem som det beste eksempel for korrekt oppførsel og klesdrakt. Og går det som ledelsen i statskanalen vil kan Peter Svaar måtte vente nærmere 20 år før han på nytt kan intervjue makttoppene i Norge.

Peter Svaar tar i ettermiddag selvkritikk for sin oppførsel.

– Jeg burde ikke ha spurt ham om en femmer først, sier Svaar til VP

Legg inn en kommentar